Tabung Prihatin Yayasan Muslimin

yayasan muslimin infaq

Assalamualaikum wm. wb.

Yayasan Muslimin (YM) adalah sebuah badan yang terlibat dalam bidang kebajikan, pendidikan dan bantuan kemanusiaan di dalam dan luar negara.

Wabak Covid-19 yang kini sedang melanda negara telah menyebabkan adanya mereka yang memerlukan sumbangan asas. YM prihatin di atas apa yang berlaku dan oleh itu YM kini berusaha untuk mengumpulkan dana khas bagi membantu mereka yang memerlukan bantuan disebabkan wabak yang sedang berlaku. Oleh itu sokongan muslimin dan muslimat diperlukan bagi menghulurkan sumbangan ke Tabung Prihatin Covid-19 Yayasan Mulsimin. Allah Berfirman yang maksudnya;

“Dan apa jua harta yang halal yang kamu belanjakan pada jalan Allah, maka faedahnya dan pahalanya adalah untuk diri kamu sendiri. Dan kamu pula tidaklah mendermakan sesuatu melainkan kerana menuntut keredaan Allah. Dan apa jua yang kamu dermakan dari harta yang halal, akan disempurnakan balasan pahalanya pada kamu dan balasan baik kamu itu pula tidak dikurangkan”. (Surah Al-Baqarah : 272).

Tuan/puan sebagai individu, syariakt mahupun pertubuhan adalah dipelawa untuk turut menghulurkan sumbangan iklas ke tabung ini ke akaun Yayasan Muslimin:-
• Bank Islam : No. Akaun 14041010022124
• Bank Muamalat : No. Akaun 1403-0002399719
• Hantar melalui WharsApp slip bank-in derma ke salah satu no. berikut;
o +6013-645 7421 (Safuan)
o +60137797697 (Syah)
o +6013-2344228 (Zainal)

Para penyumbang layak mendapat Pelepasan Cukai Pendapatan dari sumbangan yang dihulurkan. Hantar kan Nama Penuh / Syarikat, No. HP, Alamat Penuh & E.mail.

Hubungi Dr Mohd Zin Kandar (019-7342539) untuk sebarang pertanyaan atau ke Laman Web Yayasan Muslimin dan FB Yayasan Muslimin.

Semoga Allah mengurniakan ganjaran besar di atas sumbangan ikhlas yang tuan/puan hulurkan. Sekian, terima kasih. Wassalam.

Tabung Prihatin Yayasan Muslimin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top