Projek Agrotani Koperasi Muslimin Malaysia Berhad

Kongsikan Artikel Ini

Tahun 2020 merupakan tahun yang cukup bertuah buat Koperasi Muslimin Malaysia Berhad (KMMB) kerana KMMB telah memasuki bidang terbaru iaitu Projek Agrotani KMMB.

Bagi permulaan fasa ini, KMMB telah memilih tanaman Cili Fertigasi sebagai pencetus bagi agrotani di KMMB. Jenis tanaman cili yang dipilih ialah Cili Kulai 461.

2000 polibeg yang telah siap dipasang

Penglibatan Anggota Lembaga Koperasi dan staf-staf Koperasi di Tapak Agrotani untuk projek Agrotani Koperasi Muslimin Malaysia Berhad. Anggota Lembaga Koperasi dan Staf turun padang untuk membantu memasukkan cocopeat ke dalam polybag.

Antara tuaian awal Cili Kulai 461.

Semoga pengorbanan semua ALK dan staf KMMB direstui dan diberkati oleh Allah SWT.

Langgani Artikel Terkini

Dapatkan Artikel Terkini Terus Ke Inbox Anda

Artikel Lain Untuk Diterokai

MAK 2022